Fjern mærker fra slitage i dit trægulv med en professionel gulvafslibning i Birkerød

Fjern mærker fra slitage i dit trægulv med en professionel gulvafslibning i Birkerød
27 nov
2018

Alle trægulve bliver med tiden slidt – og slitage sætter sine tydelige spor i selv det mest massive trægulv. Uanset om dit trægulv består af en raffineret sildebens parket, rustikke skibsplanker eller det helt klassiske bræddegulv, vil du med tiden opleve, at træværkets overflade bliver slidt og skrammet.

Det allerførste tegn på, at dit trægulv er blevet så slidt, at det er på tide at tage drastiske midler i brug, er de karakteristiske slidspor. Disse fremkommer der, hvor gulvet betrædes mest – for eksempel i gennemgange mellem døre, rundt om spisebordet, eller foran sofaen. De fremtræder som grå plamager i gulvets overflade, som ikke kan fjernes ved almindelig gulvvask. Slidspor består primært af støv, som er trådt ned i træværkets fibre, idet det mangeårige slid har bevirket, at det beskyttende lag af lak, olie, sæbe eller voks er slidt væk. Når først disse slidspor er opstået, er det nødvendigt med en effektiv gulvafslibning for at få gulvet smukt og skinnende igen.

Hvad sker der ved en gulvafslibning?

En professionel gulvmand vil ved hjælp af en slibe maskine fjerne det allerøverste lag af trægulvets overflade. Det drejer sig om højst to millimeter – og derfor kan langt de fleste trægulve sagtens tåle en gulvafslibning. Det forholder sig samtidig som oftest således, at det netop er i dette lag, de grimmeste mærker fra slitage sidder – for eksempel de før nævnte slidspor samt diverse pletter og skjolder fra spildte væsker, misfarvninger fra solfalming, og småskrammer, som lettere opstår i en slidt overflade. Efter gulvafslibningen er gulvet pænt og ensartet i overfladen igen, og et nyt, frisk lag af træværket er blotlagt – klar til at modtage den plejende og beskyttende efterbehandling. Her kan du for eksempel vælge lak, olie, sæbe eller maling.

Den erfarne gulvmand fra gulvkanonen.dk kan hjælpe dig med at finde ud af, hvilken type efterbehandling, som passer bedst til dit gulv.