Find brugte biler af alle mærker på landets mest populære bilportal

15 jan
2021

I Danmark er det utroligt dyrt at købe en ny bil frisk fra producentens samlebånd. Dette skyldes, at spritnye biler i Danmark er behæftet med høje afgifter pålagt af den danske stat.

Disse afgifter sender nyprisen på biler højt i vejret. Faktisk vil du snildt komme til at betale over det dobbelte af bilens faktiske pris når du køber den fra helt ny. Det betyder at du med stor sandsynlighed skal ud og låne penge til at finansiere anskaffelsen af en fabriksny bil.

Du vil samtidig hurtigt finde ud af at din helt nye bil lynhurtigt taber sin værdi. Faktisk vil en ny bil anno 2021 have smidt langt størstedelen af sin nyværdi i løbet af de første tre til fem år af sin levetid. Dette værditab påbegyndes i det øjeblik du triller ud over kantstenen foran forhandlerens indkørsel og til bilen har nået sit cirka femte leveår.

Herefter flader kurven ud. Men har du optaget et dyrt bil lån kan du altså risikere at stå med en hovedstol som er større end hvad bilen er værd. Dette er ikke smart, skulle din livs situation og dine transport behov ændre sig på en måde så du bliver nødt til at sælge bilen. Du vil nemlig komme til at lide et substantielt tab derved. Og så er der pludselig ikke så megen sjov ved den nye bil længere.

Køb brugt i stedet for nyt når du køber bil

Derfor bør du overveje at købe en brugt bil i stedet for en splinterny én af slagsen. Når du køber brugt får du bare meget mere bil for pengene. En brugt bil har nemlig gennemgået den mest voldsomme del af sit værditab og vil derfor kunne erhverves til en brøkdel af nyprisen.

Du kan finde et stort udvalg af bruget biler til salg på Biltorvet.dk