Bestyrelsesrådgivning kan også blive en nødvendighed

Bestyrelsesrådgivning kan også blive en nødvendighed
16 mar
2020

Forestil dig den bestyrelse i det midtjyske, der dagligt skal tage store beslutninger for enten et stort firma, et konglomerat eller et sammenrend af virksomheder – det er virkelig et stort ansvar.

Det kan godt være, at vi ser den slags mennesker som nogle, der kører rundt i dyre biler, ryger cigarer og bare lige møder ind hos bestyrelsen nogle få gange om ugen og ellers går til møder, som egentlig er store og dyre frokoster, mens de så skal til et forretningsmøde, der så bare er et slag golf.

Vi ser dem som enten overdyre slipsedyr, der ligger på den lade sige, fordi deres forældre har givet dem en guldske i munden, eller som nogle tyraner, der er ude på at tryne andre eller ligefrem snyder med skatten ved siden af.

Man glemmer, at mange af den slags mennesker har brugt mange år på at uddanne sig, haft det hårdt derhjemme, og at de netop har skullet opbygge en hård facade for at vise udadtil, at de har styr på tingene.

Det duer nemlig ikke, at hvis man vakler i ens beslutninger, og som en kaptajn på skuden skal man gerne være den sidste, der forlader skibet, hvis det synker, men man får så også hæderen, når tingene går godt for virksomheden i Jylland.

De menige medarbejdere kan måske føle, at chefen ånder en i nakken om at præstere godt nok, men chefen skal også stå skoleret og vise de forventelige tal for bestyrelsen, ellers er man måske solgt.

Godt nok får man så måske et gyldent håndtryk, men ens rygte har lidt et knæk.

Måske har bestyrelsen brug for bestyrelsesrådgivning i Midtjylland for at se, om de kan omlægge deres forventlige måltal eller bare kigge lidt anderledes på tingene, end de måske sædvanligvis gør ved blot at bruge hinanden som rådgivende hjælp.