Misbrugscenter

Besøg på et misbrugscenter kan være af miljø eller arv

Besøg på et misbrugscenter kan være af miljø eller arv

Selvfølgelig er det da ikke arven, der går, at man skal på besøge og indlægges på et misbrugscenter enten ambulant eller direkte såsom hos https://behandlingscenter-stien.dk .

Man kan dog godt sige, at det er miljøet omkring en, man befinder sig i nu, som foreslår en ud fra signaler, overbevisning med videre i den bedste mening, at man måske har godt af at have et ophold på et misbrugscenter.

Men når man taler skellet mellem arv og miljø, så mener man jo mest i forhold til både det miljø, man er opvokset i og i lige så høj grad, det miljø man befinder sig i nu.
Med arven mener man de gener og den sociale arv, man er opvokset med.

Ingen af disse dele forsøger måske overordnet og ensrettet at foreslå en, at man skal i behandling på et misbrugscenter, for ens fortidige miljø kan jo ikke være klar over, at man måske skal have brug for at besøge et misbrugscenter, som man bliver ældre – og måske er de mennesker ikke længere en del af ens kreds i ens nuværende liv.

Så vi mener ganske enkelt: er det miljøet, eller er det arven, som er udslagsgivende for, at man ender i et misbrug og kan have hårdt brug for at komme i behandling i et misbrugscenter – eller er det måske en kombination af disse?

Mange forskere kigger meget på arv og miljø i større eller mindre grad på, hvordan de to ting er udslagsgivende for mange aspekter i ens liv – og det samme kan jo hænge sammen med et misbrug af den ene eller anden slags og i større eller mindre omfang.

Det er svært at sige med sikkerhed, hvad der gør, at man skal have brug for et misbrugscenter, men man kan jo meget firkantet sige, at hvis man vokser op i et ressourcesvagt miljø og senere ender i en omgangskreds med misbrugere og junkier, så er der større chance for, at man ender samme sted, end hvis omstændighederne var diametrale modsætningsfyldte.